شیراز در انتظار یک هفته خاص با جشنواره میراث فرهنگی؛ موزه‌ها و مترو رایگان می‌شوند

«علیرضا تابش»، دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، در نشست خبری این رویداد گفت:

جامعه امروز بیشتر به وفاق ملی نیاز دارد و میراث فرهنگی می‌تواند به همدلی بیشتر مردم ایران کمک کند. میراث وراثت گذشته ایران و چراغ آینده ماست و میراث فرهنگی ما نقطه مشترکی برای همگان بوده است. هر گامی در جهت حفظ و حراست از میراث فرهنگی ایران، گامی به سوی وفاق ملی است. جشنواره سکو ارزشمندی برای هنرمندان حوزه معرفی میراث فرهنگی بوده و فرصتی برای ایجاد اهمیت و نشان دادن جایگاه فراگیر میراث برای نسل نو کشور است. جشنواره میراث فرهنگی می‌تواند مسیری برای خلق آثار و کشف استعدادها باشد. هر اثر در این جشنواره بازتابی از ریشه های مشترک هویت ملی ماست.

تابش با تاکید بر اهمیت برگزار جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی ادامه داد:

کار فرهنگی، ارزش‌آفرینی برای یک جامعه است. جامعه نیازمند احترام به تاریخ و میراث خود است. این رویداد هم به ترویج میراث فرهنگی کمک می‌کند و هم پیام‌آور امید به فردای روشن است.

دبیر سومین دوره جشنواره با ارائه گزارشی از آثار رسیده به این دوره، اظهار داشت:

امسال شاهد رشد در بخش‌های مختلف جشنواره بودیم. همچنین از گروه انتخاب و داوری درخواست کردیم تا در طول کار، با نگاه تحلیلی دیدگاه‌های خود را برای بهبود جشنواره ارائه دهند. در این دوره ۳,۵۸۹ اثر از سراسر کشور ارسال شد. با احتساب بخش شیراز ۴,۴۵۷ اثر در ۱۴ بخش به سومین دوره جشنواره ارسال شده است. همچنین در مرحله داوری ۷۵ داور از شخصیت‌های شناخته میراث و فرهنگ و هنر همکاری داشتند.

تابش به تفاوت‌های این دوره جشنواره اشاره کرد و گفت:

امسال بخش عکس، ایده و تجربه و میراث‌بانان آینده به جشنواره اضافه شده است و جوایز این سه بخش نیز در مراسم افتتاحیه جشنواره اهدا خواهد شد. همچنین برگزیدگان بخش‌های میدانی مانند تئاتر، سینما و موسیقی نیز در اختتامیه معرفی خواهند شد.

دبیر جشنواره درباره اضافه شدن بخش بین‌الملل به این دوره اظهار داشت:

در این دوره بخش بین‌المللی را به‌صورت محدود و غیر رقابتی در بخش فیلم کوتاه، مستند و عکس آغاز کردیم. در این بخش محصول مشترک ایران و تاجیکستان به نام ملودی حضور خواهد داشت و همچنین یک فیلم خارجی کلاسیک مرمت شده را با همکاری فیلمخانه ملی ایران به نمایش در خواهد آمد. همچنین آثاری‌ از روسیه، صربستان، ترکیه و بوسنی و هرزگوین درباره میراث فرهنگی ایران در شیراز اکران خواهد شد. فیلم «سنگ‌ها و آجرها» تولید مشترک ایران و ایتالیا نیز در این بخش به نمایش در خواهد آمد. در بخش عکس بین‌المللی شاهد آثار عکاسانی از ارمنستان، اسپانیا، آمریکا،‌ چین و روسیه هستیم.

تابش با اشاره به جلوه‌های مردمی بودن جشنواره امسال افزود:

بخش میراث‌بانان آینده» در این دوره جشنواره با کمک کانون پرورش فکری و وزارت آموزش‌وپرورش در بافت تاریخی شیراز اجرا می‌شود. افزون بر این، از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان درخواست شد یک دستگاه تماشاخانه سیار را وارد فارس کند که از ۱۴ آبان وارد این استان می‌شود و از شهرهای شمالی تا شیراز را طی می‌کند و هم‌زمان نیز به نمایش فیلم برای معرفی میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ایران برای کودکان خواهد پرداخت.

دبیر جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی با اعلام رایگان بودن بازدید از مراکز تاریخی شیراز به‌مدت یک هفته، عنوان کرد:

با موافقت وزات میراث فرهنگی به‌مدت یک هفته، از دوازده تا هجدهم آبان ماه بازدید از تمام اماکن تاریخی برای شهروندان شیراز رایگان است. پویش موزه‌گردی طراحی و به آموزش‌وپرورش فارس نیز اطلاع‌رسانی شده است. از کودکان و نوجوانانی هم که در این پویش شرکت می‌کنند خواسته شده است روایت خود را بنویسند و این آثار هم ارزیابی خواهد شد.

هم‌زمان با این جشنواره قرار است که چندین رویداد فرهنگی در شهر شیراز اجرایی شود. تابش دراین‌باره گفت:

شش نمایشگاه موزه‌ای در جریان این جشنواره برگزار می‌شود که نمایش آثار تاریخی دوره زندیه در موزه پارس، سکه‌های ضرب‌شدۀ شیراز در باغ جهان‌نما، اسناد وقفی انیس‌الدوله در باغ جهان‌نما، سردیس ۷۰ پادشاه تاریخی به استناد سکه‌های ضرب‌شده در یکی از محوطه‌های تاریخی از جمله این نمایشگاه‌هاست. همچنین یافته‌های کم‌نظیر عیلام با نمایش ۴۰ اثر کم‌نظیر این دوره با عنوان «عیلام؛ سپیده دم تاریخ» در تخت جمشید برگزار می‌شود. در موزه شاهچراغ نیز جلوه‌هایی از هنر اسلامی با انتخاب ۷۴ اثر از موزه ملی ایران برگزار می‌شود و رونمایی از سکه‌ای که به مناسبت ورود امام رضا (ع) ضرب شده، از دیگر برنامه‌های این جشنواره است.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با اعلام جزییات آثار رسیده به این دوره، اظهار داشت:

در بخش سینمایی۳۲۸ اثر، در بخش هنرهای نمایشی ۱۶۷ اثر، در بخش ایده و تجربه ۷۸ اثر، در بخش رادیویی ۱۶۴ در بخش شعر و موسیقی ۴۷۷ اثر در بخش عکس ۱۵۷۰ قطعه عکس، در بخش میراث دیجیتال ۶۱ اثر در بخش تلویزیونی ۲۹۲ و در بخش میراث بانان آینده نیز ۱۳۰ اثر به این دوره جشنواره ارسال شده بود که از بین این‌ها تعدادی برای داوری نهایی منتخب شدند و برگزیدگان نیز هم‌زمان با برگزاری جشنواره در شیراز معرفی خواهند شد. همچنین در بخش جایزه شیراز نیز که شامل بخش‌های عکس، فضای مجازی، موسیقی، نمایش، مکتوب، تجسمی، سینمایی، تلویزیونی و رادیویی است، جمعا ۸۶۸ اثر دریافت شده است.

در ادامه این نشست «لیلا کفاش‌زاده»، «محمدیاری» و «حمیدرضا حسینی»، دبیر بخش‌های مختلف این جشنواره توضیحاتی ارائه کردند و از پوستر سومین دوره جشنواره رونمایی شد.

درباره ما

دفتر خدمات مسافرتی ایرانگردی و جهانگردی برآمده از شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی وابسته به صندوق بازنشستگی کل کشور و سازمان تامین اجتماعی با در اختیار داشتن بیش از 50 هتل در پهنه کشور عزیزمان ایران در سال 1395 تاسیس گردید و از آن تاریخ تلاش نمود تا برخورداری از خدمات سفر را برای قشر گرانمایه کشور که همان بازنشستگان می باشند سهل الوصول و اقتصادی نماید

بیشتر
تهران ، خیابان ولیعصر ، روبروی سه راه توانیر ، بن بست شمس ، پلاک ۳
021-88772860
©2024 ITTIC, All Right Reserved